Buddhista Fórum

Buddhizmus általában => Hétköznapok => Események => A témát indította: boldogdaniel - 2013. Február 21. - 10:26:11

Cím: Shambhala - a harcos szent ösvénye
Írta: boldogdaniel - 2013. Február 21. - 10:26:11
Elégedettség a hétköznapi életben
Maks Lan, a Shambhala hagyományvonal felhatalmazott tanítójának vezetésével

március 15. péntek, 19.00: ingyenes és nyílt előadás
március 16-17. szombat-vasárnap, 09.30-18.00: tréning
helyszín: Kerekasztal Központ, Szilágyi Dezső tér 4. (kapucsengő:26).

Az Elégedettség a hétköznapi életben egy interaktív felfedezőút, mely a meditáció és szemlélődés gyakorlatán alapul. A tréning során megtapasztalhatjuk és megérthetjük, hogy az elégedettség az alapja mind a spirituális útnak, mind pedig a józan életnek.
A meditációs gyakorlással megtanuljuk megbecsülni saját magunkat és az egyszerű emberi tapasztalatokat. A kellemetlen érzelmeket és a mindennapi élet kihívásait gyengédséggel, kiegyensúlyozottsággal és humorral kezelhetjük.

Ezen a programon találkozhatunk a Shambhala Ösvény négy méltósága, vagy más néven bölcsesség energiája közül az elsővel - a „szelídséggel”, amit a tigris képvisel. A tigris jelképezi a tudatos, türelmes és kíváncsi elégedettség érzetét. A tigris emellett megtanít minket a pontosságra és arra is, hogy meg tudjuk különböztetni mit fogadjunk el és mit utasítsunk vissza. Az elégedettséget lehet úgy is értelmezni, hogy ez ad alapot a harcos ösvényének.

A tréning nagyszerű bevezetés a meditáció világába és ugyanakkor új inspirációt ad azoknak, akik már gyakorlói valamely spirituális hagyománynak.

A hétvége egy úgynevezett városi elvonulás szerkezetét követi: napközben együtt gyakorlunk, este mindenki hazamegy és másnap újra találkozunk, hogy elmélyítsük tapasztalatainkat. Ami várható: meditáció és szemlélődés • tanítások • párbeszéd arról, hogy a tanítások hogyan kapcsolódnak a személyes életünkhöz • fizikai gyakorlatok • közösségi program.

A részvételi díj 10.000 Ft + 1500 Ft hozzájárulás a két napi étkezéshez. Kérlek jelezd, ha kedvezményt kérsz - szeretnénk, ha az anyagi korlátok nem jelentenének akadályt! Ha többel hozzá tudsz járulni, köszönettel vesszük - adományod lehetővé teszi, hogy nehezebb helyzetben lévő társaink is lehetőséget kapjanak a részvételre.

Ajánlott olvasmány: Csögjam Trungpa - Shambhala, a harcos szent ösvénye (www.ursuslibris.hu/sambhala)

Információ és előzetes jelentkezés:
a +36-70-613-7979-es telefonszámon illetve emailben (boldogdaniel@gmail.com) vagy a www.budapest.shambhala.info weboldalon.
Lehetőség szerint előzetes jelentkezést kérünk!


A tréningen résztvevők még becsatlakozhatnak az 5 szintes Shambhala Tréning második hétvégéjére. Ennek időpontja: 2013. április 12-13-14.

Előzetes! Nyílt Egyhetes Shambhala Elvonulás: május 18-25

Rendszeres meditációs gyakorlás: minden szerda este 17.45-19.00 és csütörtök reggel 07.00-08.00.
helyszín: Sambhala Tibet Központ, Bp. I. Attila út 123.