Buddhista Fórum

Buddhizmus általában => Nyugati buddhizmus => Magyar buddhizmus => A témát indította: Endree - 2015. December 22. - 14:00:08

Cím: Csongrádi közösségek
Írta: Endree - 2015. December 22. - 14:00:08
Sziasztok én kérdezni szeretnék Tőletek:)

Ezt a topicot láttam aktívnak ezért írok ide.

Buddhista közösséget keresek magam számára Csongrád megyében elsősorban Kva num zen és Gyémánt út amit találtam,mindkét helyen jártam már de nem érzem hogy rátaláltam volna arra amit keresek. A Théraváda irányzat az amiről úgy gondolom igazán hogy talán nekem való lenne,de mégis tudtok valamit ajánlani,közösséget amit már testközelből megtapasztaltatok?

Másik kérdésem:Mantra Magyarországi Buddhista Közösség-hirdet tanfolyamot egy éveset az ismerkedni vágyóknak a Buddhizmus alapjairól,viszonylag nem is drágán. Na de kérdem én ennek úgy konkrétan van bármi értelme? Járt már ott valaki közületek? Mert feljárnék oda is viszont a tandíjjat előre kell utalni és ha úgy járok mint az előző két helyen-akkor meg ottmarad a pénzem és...


Köszi a válaszokat
Cím: Re:Csongrádi közösségek
Írta: Astus - 2015. December 22. - 14:05:03
Itt megnézheted (http://buddhistaforum.hu/index.php/topic,252.0.html) a különféle közösségeket.
Cím: Re:Csongrádi közösségek
Írta: Endree - 2015. December 22. - 14:19:12
Szia Astus ,köszönöm!

Ahogyan eddig is láttam több száz km re van tőlem minden:) Kérdés megéri e valahová csatlakozni ahová havonta -kéthavonta tudnék eljutni egy másfél órás alkalomra..hajjajj nehéz ez..
Cím: Re:Csongrádi közösségek
Írta: Astus - 2015. December 22. - 15:57:21
Nem az a lényeg, hogy csatlakozol, minthogy a közösségek általában nem zárt klubok, ahova tagnak kell jelentkezni. Ha eljársz, akkor megismersz embereket, tanításokat, s idővel mondhatod, hogy oda szoktál járni, vagyis bizonyos értelemben oda tartozol, de még ez sem jár semmilyen kötelezettséggel. Továbbá, ha még sosem jártál sehol, akkor előbb érdemes megnézni, hogy egyáltalán tetszik-e egy adott közösség.