Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Témák - Geo

Oldalak: [1]
1
Alapok / Önmegtartóztatás
« Dátum: 2015. Február 01. - 10:29:28 »
Olyan írásokat várok melyek lemondásokra terelik az embert (bármi jöhet). Sokat segít ez azoknak akik kezdőek a lemondásban, tudással felvértezve könnyebben túllépnek az érzékek s azok tárgyainak akadálypályáján. Szívesen venném ha valaki aki buddhizmusban olvasottabb rakna be részleteket ezzel kapcsolatban... ugyanis hiányos a buddhista filozófiám mert nem régóta érdeklődöm. (még nem jutottam el odáig hogy könyveket olvasok, de még előttem az élet úgyhogy évek múlva biztos felzárkózom... neten szoktam össze-vissza nézelődni de az vajmi kevés)

2
Alapok / általános kérdések erről-arról
« Dátum: 2015. Január 24. - 18:23:45 »
azt akarom kérdezni hogy minden csakra ügye 1 elemhez társítható s ezügyben a szívcsakra a levegő... hogy értelmezzem hogy a kettő kapcsolatban van egymással? a többihez van köthető információm... de ezt az összefüggést nem értem. (van amelyik triviális csak hogy érezzétek a problémámat pl az emésztés tüze a tűz típusú csakrához sorolható 'köldökcsakra' ezt ilyen vonatkozásban értem) miket kell megértenem aki túl van már ezeken a dolgokon hogy jól működjön ez a csakrám? még egy kérdés... nincs egy buddhista írás a szirmokhoz kapcsolható tulajdonságokról, mert azt szívesen olvasnám.

3
Csevegő / növények - szexualitás
« Dátum: 2015. Január 17. - 17:05:41 »
észrevettük hogy reagálnak a szexuális energiákra a növények? mert én úgy érzem rám csillapító hatással vannak... olyan mintha kiszívnák belőlem ezt az energiát ami késztet (majdnem gondolatszintig). hasonló tapasztalat? én az ágyam mellett tartok 3 szobanövényt, s ha fellép nálam a gyengeség nem vesz erőt rajtam, mert látom a növények hogy reagálják le, s velem együtt dolgoznak. hasonló tapasztalat? neten nem találtam ilyen információt. mintha a növények értenék meg legjobban a mámort... egyébként tudtommal azok reinkarnálódnak pl. fa testbe akik a szexualitással nagyon el vannak foglalva.. érdekes kapcsolat... ráadásul én emeleten lakom s nagyon kevés földelési lehetőség van ügye alapjárat mert messze van a talaj... a növények segítenek ebben... egyébként van egy mantra szó is amit ajánlok LAM... nézzünk utána ha probléma. egyébként vettem ue. problémára gyógyteát, az nem volt sikerélmény. még érdekességképpen megemlítem hogy amikor a vágy fellép a növények mintha rám csatlakoznának s elkezdenek hirtelen illatot produkálni... s még csak nem is virágokat tartok hanem ilyen fás füves dolgokat. vélemény? így könnyebb a cölibátus jelleg nekem. fogadni nem fogadtam meg de célom mindennemű önmegtartóztatás... remélem másoknak is segítség volt írásom: Namaste

4
Hétköznapok / belső béke
« Dátum: 2014. December 27. - 11:45:45 »
arra a békére gondolok ami ad egy ui. kisugárzást is. mi az út? várom mindenki válaszát, tapasztalatát... pl. nekem sajnos az adott egy békét hogy kikészítettem a testem alkohollal s másnap reggel békés voltam... de ügye ez nem egy tartós állapot s talán nem is helyes... békés meditációkat várok! mantrák hozzájárulhatnak e a békémhez? hallgattam om shanti mantrát de nem igazán jött át se az éneklő békéje enyém meg pláne... talán nekem kéne vibrálnom hogy hatása legyen? ki hogy éri el a békét? mit írnak a szövegek? szerintetek a belső utammal kell elérjem vagy függhet külső tényezőtől is? mert ha békésebbre szeretném alakítani az életem egy költözésre tudok kb. gondolni... vagy egy szerzetesi életformára... mindkettő adna egy jobb kulcsot az életemhez... mert néha úgy érzem ahol vagyok hogy sok az ellenséges viszony amiért az átlagosnál aktívabb spirituális életet élek... s ezt nem támogatja senki se a környezetemben még a barátaim akiket gyűjtöttem se olyanok. változtatni kell-e? körülményeken, hogy tartalmasabb legyen ilyen szempontból? várom tanult, tapasztalt válaszokat. aki békés az pláne írjon nekem s mondja el hogy áll a dolgokhoz meg min meditál stb.

Geo

5
Alapok / Reinkarnáció
« Dátum: 2014. Október 24. - 12:26:40 »
Sokszor úgy érzem hogy sokaknak nem igen megy át, vagy elhalandzsázza, de a reinkarnációt tudtommal a buddhizmus is vallja, akkor miért mond mindenki mást ha lélekről van szó? Legalábbis én nekem nem jött át az egyetértés.

6
Buddhizmus és más nézetek / Örökélet
« Dátum: 2014. Október 24. - 08:42:08 »
Én indítanám a témát, először is kis hindu hozadék, Srí Isopanisadból megtudhatjuk hogy több száz éves életet remélhet aki nem fogad el többet a kelleténél csak annyit amennyire rászorul s őt illeti meg.

2-eske van egy tibeti gyakorlat sor ami megfiatalító hatással bír:
http://www.novagyok.hu/magazin/ezoteria/cikk/orok_fiatalsag_8211_nemcsak_mitosz

Nézzük mit kotyvasztanak a tudósok: (ez is érdekes)
http://www.tozsdeforum.hu/extra/tech-tudomany/patikaban-lesz-kaphato-az-orok-elet/

Ki mivel tartja fitten magát?

Én őszintén bevallom semmivel, ritka lusta tudok lenni. Talán annyival hogy húst nem eszek. Maximum halat. Jógázni jógáznék csak a körzetben amilyen jóga asramok vannak eléggé kétségesek számomra mert inkább amolyan gyógytorna jellegűeknek tűnnek s semmi hagyományt nem követ egyik se. Manapság nagyon könnyű jóga oktatóvá vállni.

Amire mostanában rájöttem hogy nem feltétlen az az egészséges kaja ami finom, inkább adjuk lejjebb az ízérzékelőnk igényeit, s keressük azt ami hosszú távon kedvez. Ajánlom figyelembe a friss házi tehén vagy kecske tejet, ami segít a finomabb agyszövetek kialakításáért (konkrétan éreztem kecsketejnél hogy aktívabbak egyes agyi részek).

Mi hat rátok megfiatalítólag?

Azt lassan észrevehetitek hogy van máshonnan hozott tudásalapom, de ahonnan tanulhatok onnan tanulok is, s nem bántam meg hogy beléptem ebbe a közegbe. Egyénileg nekem mindegy hogy mit honnan értek meg, amit befogad az értelmem akár innen akár máshonnan az alakítja az életemet. S elnézést kérek ha 1-2 szót tisztázatlanul használok.

Namaste!

7
Média / Yantrák
« Dátum: 2014. Október 20. - 15:46:21 »
Szeretném bevezetni valahogy ezt a témakört.

Először is akinek idegen a szó: http://bhaktikutir.hu/mit-is-jelentenek-azok-a-kifejezesek-hogy-mantra-yantra-vagy-tantra/

Használata mit hova:
http://bhaktikutir.hu/vasztu-yantra-oldal/
Egyszerűen ki kell nyomtatni s mondjuk én egy keretbe tettem a képeket még félkész stádiumban van de megéri.

Érdemes még ezen a honlapon böngészni, többek közt sokat lehet megtudni asztrológiáról, ayurvédáról, jógáról. Tanulni mindenhonnan lehet. Namaste

Geo

8
Buddhizmus és más nézetek / mazdaznan
« Dátum: 2014. Október 03. - 14:31:40 »
http://www.mazdaznan.net/

kinek mi a véleménye?

9
Alapok / zazen
« Dátum: 2014. Október 03. - 12:30:19 »
Jár-e járt-e valaki, mi a tapasztalat? Ki jönne el velem együtt kezdve? Én a Taisenji templomba megyek, tervem addig járni zazenre, amíg el nem sajátítom egyedül. Utána csak néha mennék be további útmutatásért.

Mögöttem-e a lelki út. Bizonyára nehéz együttérezni ha az ember nem azt éli mint én. De én akkoriban a Krisna-tudattal szerettem volna haladni. Többszöri megfontolás után megőrizve amit tanultam elhagytam ezt az egyházat. Szomorú okaim vannak amit most itt nem részletezek. A sok kiesett idő alatt a szokásaim már nem olyan tiszták mint régen s az életmódom sem. Remélem itt kapok egy második lelki lehelletet. Minden ember más és mással jön ebbe az egyházba. Remélem érezhetek egy befogadó attitűdöt. Mindenkinek mások a problémái. Nekem sajnos ez hogy a múltamban más lelkületű egyház tagja voltam amit nehéz hátrahagyni, mert mind a mai napig úgy érzem nem kotortam ki mindent. Valahogy nekem nem ment az egész... talán itt nagyobb sikerrel járok. Egyszerűen hiába a lelki gyakorlataim, ott mind csődöt mondtak. Amit beleraktam a gépezetbe eltűnt nyomtalanul. Kisebb problémáim is voltak vannak az ottani vezetéssel de azt nem szeretném ide áthozni. Meguntam az egészet. Egyszerűen Magyarországon nem kiforrott a kultúránk, kell lennie valami egyébnek is a matyóhímzésen kívül. Persze hogy az ember kifele fordul. Még nézelődtem táltosok irányába is wicca is de mik a lehetőségek című kérdésnél az is szembeötlik hogy melyik vallás mennyire tudott megtelepülni ebben a közegben. Talán egyik se igazán a keresztényen kívül. Egyedül szinte nem fogok olyan dologba ami nem ebbe a kultúrába való. Így picit úgy vagyok a buddhizmussal hogy félek tőle... mert az is valahonnan messzebről jön. Büszke ateista voltam kb. 20 éves koromig. Se menny se pokol csak a materializmus. Ebből már rég kinőttem megtanultam jobban kezelni az érzelmeim s jobban elhatárolódni az ellenséges körülményektől. Ebben a kultúrális hullámvölgyben ami nálam van valószínű nem lesz rend erre az életemre se kb. mert megmaradnék Isten-hívőnek, csak keresztény és krisnás ne... egyéb meg nincs nagyon ügye, a buddhizmust viszont szeretem, de ügye új hitet nem faraghatok a régiből. Hogy férek ide, a meditációs s sok egyéb pozitív hajlamommal? Az egész egy káosz. Olyan ledobhatatlan maszlag. Első lépésként bemegyek zazenra. Ha tudtok még fogódzókat ebbe a hitbe ne sajnáljátok tőlem. Minden ember mögött van valamilyen kultúrális hozadék. Ki hogy éli meg? Mert ügye reinkarnáció van s mindenki mögött más lelki hozadék van ki hol meddig tartott... valószínű én valahol mélyen alul voltam, most meg kiigazítás kellene a félresikerülés miatt. Csak hogy elképzeljétek a helyzet súlyosságát pl. mit csinál egy csalódott buddhista? Akadhat 1-2. Nincs hova forduljon. Picit én is így vagyok. Berekedtem a kérdéseimen s válaszaimon tipródva. Nem tudom lezárni... s így rossz belekezdeni. Mi zárná le végleg a problémámat szerintetek? Ami határozottságot adna?

10
Alapok / tanuló szellem
« Dátum: 2014. Június 03. - 10:10:01 »
Szeretném elsajátítani. Min meditáljak el a kialakításához? Sajnos elég szorgalmatlan vagyok. Melyek a kedvező körülmények (helyben-időben).
Ti hogy csináljátok (mármint azon kívül hogy kinyitjátok a könyvet)?

11
Alapok / vallásos beavatás
« Dátum: 2014. Június 01. - 16:49:37 »
Csak szeretném kérdezni... ha beakarom adni a fejem buddhistának kell e részesüljek a különböző tesztekből illetve tudattartományból? olykor a sajátommal jobban meg vagyok elégedve mint a cuzammennel. (összessel) Kicsit úgy érzem hoppon maradtam mert én ilyet nem kértem s negatív a hozzáállás részemről félig meddig. Mert lehet nem végleges a döntés, pusztán ismerkednék. Van-e hasonló tapasztalat?

Nem vágytam ilyesmire. Mit akarok mondani... jó is lenne vallásilag megállapodni, meg nem is, mert van amiből nem szeretnék részesülni. Lehet túl variálom, de igen érzékeny vagyok az ilyesmire, s nem tudom megszokni.

Kérem tapasztaltabbak írjanak. Be kell adjam a derekam ha részesülni akarok az áldásaitokból? Szeretnék körön kívül maradni, s úgy érzem fejem fölött döntenek egyesek.

Így ha kijövök esetleg a történetből sokadik könnycseppet fogom eltiporni... vallásilag.

Még egy apró kérdés finomfizikai védelmet biztosító medált lehet-e kapni? Napi rendszerrel ki vagyok téve. Meg valami áldásoszlató berendezés is kéne komolyan mondom.

Meg egy hülye kérdés, ha újjászületek s mindenkinek az áldását, állítását, cókmókját le kell rakjam sajátommal hogy leszek megelégedve?

Úgy érzem nagyon befogadó a vallás, de sokadik körömet írom le ezügyben. Amúgy is médium jelleg vagyok kikészít az egész átállásosdi.

Valami bölcs írjon rám. Remélem jó az érzékfelfogóm.

Oldalak: [1]