Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Témák - Harcos27

Oldalak: [1]
1
Meditáció / Aktuális meditációs tanfolyamok
« Dátum: 2011. Szeptember 20. - 07:52:52 »
Sziasztok!

Rég volt, hogy írtam már, de most úgy döntöttem hogy szeretnék elvégezni egy meditációs kurzust. Egy olyanra gondoltam, ahol kevesen lennénk és az oktató éberen figyelné tanítványait, hogy lazulnak-e vagy épp, hogy feszengenek. (Egyedül egy évig próbáltam megtanulni a meditációt (minden nap próbálkoztam), de a meditációk végére idegesebb lettem mint amilyen voltam, s az biztos, hogy nem éreztem olyan nyugalmat, mint pl. egy óra úszás után.) Több oka is van, hogy most mégis szeretnék megtanulni meditálni. Például, hogy növeljem a koncentrációs képességem, hogy ne legyek annyira ingerlékeny, illetve hogy ne legyen többet korai a magömlésem.
Budapesten tudtok ilyen kurzusról? Esetleg a jóga is megoldást nyújthat számomra?

Köszönettel:

Harcos27

2
Buddhizmus és más nézetek / A 'OneTaste meditáció' buddhista szemmel
« Dátum: 2011. Március 31. - 15:34:56 »
Sziasztok!  :) Nem tudom hallottatok-e már a OneTaste mozgalomról. A meditációnak mondhatni egy elég radikális értelmet adtak, és állítólag keleti mesterek véleményét felhasználva. Az orgazmust a meditációval kötötték össze. Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy ti milyen különbséget láttok a pornó és az ún. Orgasmic Meditation (OM) között. Forrásként adok egy magyar és egy angol linket is, úgy gondolom mindkettő hiteles forrás, bár az angol verziókat ajánlom inkább, lévén hogy a magyarokat általában fordítás útján kapják. http://en.wikipedia.org/wiki/OneTaste
http://hvg.hu/panorama/20090325_szex_szekta_orgazmus_meditacio

Személyes véleményem, hogy nem lehet tudni mik a hosszútávú hatásai, nem-e okoz kiégést esetleg agyi leépülést esetleges függőség kialakulása miatt. A Onetaste a wikipedia szerint 2001 óta működik. Tovább valamennyi érzelem mégis csak lehet benne, ha a férfiak is éreznek valamilyen bizsergést (ha jól értem az angol szöveget, bár lehet hogy egy másik róluk készült cikkben olvastam ezt), illetve utána meg előtte biztosan beszélgetnek azért, és nem az agresszivitás dominálhat náluk - gondolom én- szemben a pornóiparral. De ti mit gondoltok?  ::)

3
Hétköznapok / Csodák
« Dátum: 2011. Január 18. - 17:20:22 »
Sziasztok!

Azért indítottam ezt a témát, hogy néhány nem mindennapi képességről is legyen valami írva (már ha van ilyen  :) ). 
Elsőre nagy fába csapom a fejszémet. Létezhet az, hogy a lélek képes elhagyni a testét, és 1 óra múlva visszatér? (Ez idő alatt nem lennének életjelenségek, úgymint légzés, stb.)

Várom a hozzászólásokat ;).

Oldalak: [1]