Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - Harcos27

Oldalak: [1]
1
Meditáció / Re:Aktuális meditációs tanfolyamok
« Dátum: 2011. Szeptember 23. - 06:58:25 »
Szia Roni!

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!

Üdv:

Harcos27

2
Meditáció / Aktuális meditációs tanfolyamok
« Dátum: 2011. Szeptember 20. - 07:52:52 »
Sziasztok!

Rég volt, hogy írtam már, de most úgy döntöttem hogy szeretnék elvégezni egy meditációs kurzust. Egy olyanra gondoltam, ahol kevesen lennénk és az oktató éberen figyelné tanítványait, hogy lazulnak-e vagy épp, hogy feszengenek. (Egyedül egy évig próbáltam megtanulni a meditációt (minden nap próbálkoztam), de a meditációk végére idegesebb lettem mint amilyen voltam, s az biztos, hogy nem éreztem olyan nyugalmat, mint pl. egy óra úszás után.) Több oka is van, hogy most mégis szeretnék megtanulni meditálni. Például, hogy növeljem a koncentrációs képességem, hogy ne legyek annyira ingerlékeny, illetve hogy ne legyen többet korai a magömlésem.
Budapesten tudtok ilyen kurzusról? Esetleg a jóga is megoldást nyújthat számomra?

Köszönettel:

Harcos27

3
Alapok / Re:Meditációs alapok
« Dátum: 2011. Május 10. - 18:44:13 »
Köszönöm, hogy írtatok, és bőven elláttatok linkekkel is. Ígérem megnézem őket, és majd mondOk róluk véleményt is, de most sok a ZH az egyetemen, és tanulnom kell.
(Egyébként szedek rá gyógyszert, ami hat is (azt hogy pontosan hogyan, nem részletezem), de a probléma gyökerét az ÉN ESETEMBEN a gondolatokban látom, melyre biztosan hatással vannak a gyógyszerek is (lásd: altató), de mégis úgy gondolom, hogy van egy magasabb rendű központ az emberben, ahonnan erednek a gondolatok (negatív és pozitív is), mely erősebb a gyógyszernél, kivéve az olyan kirívó eseteket, mint kábítószer, altató, stb. Valószínűsítem, hogy erre az általam elnevezett magasabb rendű központra hat jótékonyan a meditáció, a küzdőszellem mely fakadhat a sportból, a szeretet.  :)

4
Alapok / Re:Meditációs alapok
« Dátum: 2011. Május 07. - 12:46:02 »
Sziasztok!

Örömmel látom, hogy a fórum továbbra is friss, jönnek a válaszok. Nekem is segítségre lenne szükségem.
Pánikbetegséget állapítottak meg nálam.  Lehet ezt meditációval megszüntetni? Különösképpen a roham helybeni, azonnali kezelésére gondolok.
Ugyanis ha tudom azt, hogy bármikor (max 1-2 percen belül) megtudom szüntetni a pánikot (és nem tart órákon át a rettegés és szenvedés), akkor nem félek tőle, és ezzel nagyban lecsökkentem a kialakulásának valószínűségét. Egy rinpoche szerint (ha jól értelmezem) ez lehetséges. Szerintetek is?
http://www.youtube.com/watch?v=m5bpe6fXuPk     (Yongey Mingyur Rinpoche beszél rajta.)

Köszönettel,
Harcos

5
Buddhizmus és más nézetek / A 'OneTaste meditáció' buddhista szemmel
« Dátum: 2011. Március 31. - 15:34:56 »
Sziasztok!  :) Nem tudom hallottatok-e már a OneTaste mozgalomról. A meditációnak mondhatni egy elég radikális értelmet adtak, és állítólag keleti mesterek véleményét felhasználva. Az orgazmust a meditációval kötötték össze. Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy ti milyen különbséget láttok a pornó és az ún. Orgasmic Meditation (OM) között. Forrásként adok egy magyar és egy angol linket is, úgy gondolom mindkettő hiteles forrás, bár az angol verziókat ajánlom inkább, lévén hogy a magyarokat általában fordítás útján kapják. http://en.wikipedia.org/wiki/OneTaste
http://hvg.hu/panorama/20090325_szex_szekta_orgazmus_meditacio

Személyes véleményem, hogy nem lehet tudni mik a hosszútávú hatásai, nem-e okoz kiégést esetleg agyi leépülést esetleges függőség kialakulása miatt. A Onetaste a wikipedia szerint 2001 óta működik. Tovább valamennyi érzelem mégis csak lehet benne, ha a férfiak is éreznek valamilyen bizsergést (ha jól értem az angol szöveget, bár lehet hogy egy másik róluk készült cikkben olvastam ezt), illetve utána meg előtte biztosan beszélgetnek azért, és nem az agresszivitás dominálhat náluk - gondolom én- szemben a pornóiparral. De ti mit gondoltok?  ::)

6
Hétköznapok / Re:Csodák
« Dátum: 2011. Január 19. - 17:02:09 »
Köszi, annyira nem fontos.  :)

7
Hétköznapok / Csodák
« Dátum: 2011. Január 18. - 17:20:22 »
Sziasztok!

Azért indítottam ezt a témát, hogy néhány nem mindennapi képességről is legyen valami írva (már ha van ilyen  :) ). 
Elsőre nagy fába csapom a fejszémet. Létezhet az, hogy a lélek képes elhagyni a testét, és 1 óra múlva visszatér? (Ez idő alatt nem lennének életjelenségek, úgymint légzés, stb.)

Várom a hozzászólásokat ;).

8
Hétköznapok / Re:Betegségek
« Dátum: 2010. December 30. - 20:09:18 »
Sziasztok fórumozók!

Miket képes egy buddhista mester gyógyítnai? Pl. képes egy születésétől fogva vak/béna/süket embert meggyógyítnai, vagy ördögöt űzni?
A keresztény próféták, médiumok képesek rá, és mind azt mondják, hogy nem ők, hanem Isten gyógyít. Még halottat is képesek feltámasztani, bár gondolom ez utóbbit a buddhisták elvből nem teszik mert nem akarnak beleszólni a reinkarnációba.

Üdv:

Bálint

9
Alapok / Re:Mi a meditáció?
« Dátum: 2010. December 15. - 10:11:34 »
Mennyi a helyes mennyisége a meditációnak? És hányszor kell eljutni a Nirvánába, hogy valaki ne reinkarnálódjon?  ???

10
Alapok / Re:Nirvána/Nibbána
« Dátum: 2010. December 14. - 12:10:49 »
Gondolom ez költői kérdés volt. Viszont kiegészíteném amit az előbb mondtam: " A remény hal meg utoljára, és jobb félni mint megijedni "

11
Alapok / Re:Nirvána/Nibbána
« Dátum: 2010. December 14. - 11:50:07 »
Igaz illik először elmondanom a sajátomat, ami röviden annyi, hogy " a remény hal meg utoljára "  ::)

12
Alapok / Re:Nirvána/Nibbána
« Dátum: 2010. December 14. - 11:36:05 »
Értem, akkor most már megnyugodtam  :). De arról mi a véleményetek, hogy a klinikai halálból visszajöttek cssk egy kis hányada emlékszik valamire?

13
Alapok / Re:Nirvána/Nibbána
« Dátum: 2010. December 14. - 11:17:58 »
Kérdezés volt a célom, pont azért mert nem érte.

14
Alapok / Re:Nirvána/Nibbána
« Dátum: 2010. December 14. - 10:52:14 »
Sziasztok!

Csak most regisztráltam, szóval még nem vagyok jártas a témában. Én azt nem értem, hogy valaki miért akar teljesen megsemmisülni. (Ha az életének 51%-ában boldog, akkor miért akarna megsemmisülni?) Csak abban különbözne az ateista nézet a buddhistától, hogya az ateimus szerint ez mindenképpen bekövetkezik? Vagy érezhet valaki boldogságot, hogyha teljesen megsemmisült?

Köszi előre is:

Harcos


Oldalak: [1]