Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Sziasztok kedves érdeklődők! Arany Lótusz vagyok, aki eddig írt ebbe a témába. Most visszatértem,  most már jóval erősebb tudattal. Skizofréniám úgy tűnik nincs, de szorongásos betegségem sajnos még mindig meg van. Évek óta megvan már ez a betegségem. De a tudatom már jóval erősebb. Szorongásos rohamaim csak ritkán vannak. Hasonló egyébként mint a pánikroham. 5 vagy 6 éve élek ezzel a betegséggel már. De ahogy észrevettem, a meditációnak csak pozitív hatása van a tudatra. A betegségem ritkábban jelentkezik, mint régebben. Ha jelentkezik a betegség, akkor nyugtatót veszek be, de szerencsére ez ritkán esik meg, hogy elkap a szorongás. Ide írtam egy témát a jelenlegi tapasztalásaimról, belátásaimról a Dharmával (A Buddha tanításaival) kapcsolatban, a saját jelenlegi megvalósításomról szól.
http://theravada.blogger.hu/2017/03/06/jelenlegi-tapasztalasaim

A fórumról sokáig távol leszek, talán néhány hónap, vagy néhány év múlva nézek fel a fórumra legközelebb.
22
Alapok / Re:Mi a meditáció?
« Utolsó üzenet: írta EviSan Dátum 2017. Február 16. - 13:18:21 »
Nekem ez a cikk magyarázta meg a legjobban, hogy mi a meditációA Védák leírásai szerint a transzba merült meditáló bármikor képes a teljes mozdulatlanságból felpattanni és elkapni egy feléje röpülő nyílvesszőt, ami azt bizonyítja, hogy nem félálomban szendereg, hanem szupertudatos a belső és külső univerzumról egyaránt. Ez azonban hosszú gyakorlás eredménye.

Ennek ellenére mára szinte kötelező arculati elemmé vált az ezotéria berkeiben, hogy az ember a legkülönfélébb helyzetekben „meditáljon”, azaz hunyja be a szemét, dobja szét a karjait, illessze össze hüvelyk- és mutatóujja hegyét. Sokan így utaznak a villamoson, így várakoznak például a bankban, miközben elfelejtik, hogy az anyag univerzumából minden pillanatban váratlan hatások érhetik őket, amelyekre így nem lesznek képesek megfelelően reagálni, szóval nem valószínű, hogy el tudnák kapni azt a bizonyos nyílvesszőt.


Forrás cikk: LifeSutra.hu - Meditáció: szupertudatosság vagy szendergés?
23
Meditáció / Re:Théraváda blog a meditációról tanítók könyvei és Buddha tanítóbeszédei alapján
« Utolsó üzenet: írta arany lótusz Dátum 2017. Január 29. - 19:20:10 »
Kedves érdeklődők! Bejelenteni valóm van: Kitörlöm a profilomat, és eltűnök a fórumról, valószínűleg soha többé nem nézek már vissza. Már mindent leírtam a blogomra, és megmutattam nektek, amit szerettem volna. Nem tudok tovább maradni itt. Néhány hónapja kialakult bennem egy borzalmas szociális fóbia, ami az én esetemben azt jelenti, hogy ha valaki beszól, vagy belémköt akkor bepánikolok, jönnek a szorongásos tünetek. Alapból van pánikbetegségem is, az már néhány éve megvan, és nyugtató nélkül nem tudok aludni normálisan, és vannak időszakok amikor be kell vennem a nyugtatót napközben is. Az embereket totálisan kerülöm, amennyire csak tudom, kivéve a családot, barátaimat. Velük tartom a kapcsolatot. De az embereket kerülöm, ahogy csak tudom, zárkózott vagyok és nem vagyok már képes új emberek felé nyitott lenni, mindig lerázom az embereket, menekülök előlük. Megváltozott munkaképességű is vagyok, a pánikbetegség és skizofrénia miatt is, nem is tudok már 8 órát dolgozni. Tehát kitörlöm a profilomat és eltűnök innét. Betegségeimnek okai vannak, a múltban történtek nagyon rossz dolgok velem amiket pszichológussal sem sikerült megoldanom, adott tanácsokat de nekem nem használ. Mindig bennem van a félelem, hogy valaki itt be fog szólni, hogy valami problémája van a blogommal. Remélem hasznát tudtátok venni a blogomnak. Minden gyakorlónak sok sikert kívánok a gyakorláshoz, és minden lény érje el a Nirvánát. Nos akkor sziasztok.
24
Meditáció / Re:THÉRAVÁDA BLOG A MEDITÁCIÓRÓL tanítók könyvei és Buddha tanítóbeszédei alapján
« Utolsó üzenet: írta arany lótusz Dátum 2016. November 19. - 17:45:07 »
Sziasztok, kibővítettem néhány blog bejegyzésemet: Írtam a dzshánákról (meditációs elmélyedési szintekről) is, amik hozzásegítenek a Nirvána előtti szintek eléréséhez. Itt írtam a dzshánákról, ezekben a bejegyzésekben:

SZAMATHA - NYUGALOM MEDITÁCIÓ http://theravada.blogger.hu/2014/08/02/szamatha-anapanaszati

VIPASSZANA - BELÁTÁS MEDITÁCIÓ http://theravada.blogger.hu/2014/06/14/vipasszana

És írtam egy blog bejegyzést fénylényekről is ami egy érdekes tapasztalás volt. Láttam fénylényeket, még néhány évvel ezelőtt, de úgy, hogy akkor még (az álom előtt) nem tudtam a létezésükről, az álom előtt nem hallottam róluk, az álom előtt nem olvastam róluk, nem tudtam, hogy így hívják őket. Utánanéztem, az álom után, a google.hu -n... És azt találtam, hogy fénylények. Ez a tapasztalat akkoriban sokat segített abban, hogy elkezdjek hinni az újraszületésben. Itt a blog bejegyzés linkje: TERMÉSZETFELETTI TAPASZTALÁSOM http://theravada.blogger.hu/2014/08/02/fenylenyek

Ezeken kívül még a Folyamba lépésről is vannak nagyon hasznos információim (aki eléri a folyamba lépést, az 7 életen belül eléri a Nirvánát) :  ITT írtam a folyamba lépésről: http://theravada.blogger.hu/2014/08/02/a-folyamba-lepes-elerese
25
Hétköznapok / Re:Menekültek, népszavazás
« Utolsó üzenet: írta Astus Dátum 2016. Szeptember 24. - 12:17:26 »
A népszavazás és a menekültek két külön dolog. A népszavazás egy belpolitikai ügy. A menekültek nemzetközi és humanitárius ügy.

Szerinted Indiában volt népszavazás arról, hogy a tibetieket nem kéne befogadni? Nem. Mi több, még azt sem várják el tőlük, hogy legyenek indiaiak és adják fel a kultúrájukat. Viszont kaptak területeket és támogatást, ahol élhetnek. Akkor most szerinted veszélyben az indiai nép?
26
Alapok / Re:Miért nem emlékszünk az előző életünkre?
« Utolsó üzenet: írta Astus Dátum 2016. Szeptember 24. - 12:13:13 »
A karma azon alapvető hajlamokat adja, amik szerint felfogjuk és felhasználjuk a testi és környezeti helyzetünket.
27
Hétköznapok / Menekültek, népszavazás
« Utolsó üzenet: írta Anwar Dátum 2016. Szeptember 20. - 15:56:24 »
Sziasztok!

Előrebocsátom, hogy nem szeretnék politizálni a fórumon és meggyőzni senkit sem a véleményem helyességéről, illetve vitákat generálni (meg úgy tudom tiltsa a szabályzat) de szerintetek hogyan kellene a menekült kérdéshez hozzáállni buddhista szempontból?
Mi a helyes választ Október 2. ? A Dalai láma, ha jól tudom ellene van a menekült áramlásnak.
Szerintetek mi a helyes hozzáállás a kérdéshez?
Hagyni kell ezt is, mert csak a Számhszarához köt az ilyesmi?
Esetleg segíteni a menekülteknek mert ez helyes és jó karmát hoz?

Szerintem nem is igazi menekültek akik jönnek vagyis jó ha a 10% igazi menekült akinek meg van az esélye, hogy beilleszkedjen, a többi veszélyt jelent az Európai civilizációra így végső soron ránk és a leszármazottainkra is...
28
Alapok / Re:Miért nem emlékszünk az előző életünkre?
« Utolsó üzenet: írta Anwar Dátum 2016. Szeptember 15. - 19:49:29 »
"A jelen személyiséget a korábbi események alakították."
A karma mit használ fel arra, hogy kialakítsa a mostani személyiségemet? (ez itt a legfontosabb kérdésem)
Szóval, ha belegondolsz mitől is függ az, hogy valaki milyen személyiségé fog válni, ugye alapvetően két dologtól:

- a szociális környezete (milyen iskolákba járt, ha járt-e, járt-e egyetemre, miket tapasztalt a családjában)
- genetika, biológia háttér

A karma melyiket használja fel? Esetleg mind a kettőt?

A másik amivel itt, hogy is mondjam "ütközik" kissé számomra a reinkarnációról szóló tanítás, hogy igazából, a genetika és a körülmények azok amik igazán meghatározzák azt, hogy milyen ember lesz valaki. Például a Dalai láma sem lenne olyan bölcs és okos, ha nem jó körülmények között szocializálódik. Pedig neki ösztönösen tudni kellene ezeket a dolgokat amiket a szerzetesek megtanítottak neki (elvégre megvilágosodott).

Így érted mi a problémám?

Ezek a kérdések fúrják már egy ideje az oldalamat, csak nem tudtam még megfogalmazni így...

(Mielőtt félreértés lenne: természetesen nem azért vagyok itt, hogy győzködjek bárkit is arról, hogy miért nincs reinkarnáció, én magam is hinni szeretnék benne, de nekem szükségem van az ilyen kérdésekre a racionális magyarázatra.)

29
Alapok / Re:Miért nem emlékszünk az előző életünkre?
« Utolsó üzenet: írta Astus Dátum 2016. Szeptember 15. - 12:30:01 »
A dolgok nem múlnak el következmények nélkül. A jelen személyiséget a korábbi események alakították. Ez nem azt jelenti, hogy azon eseményekre emlékszünk is.
30
Alapok / Re:Miért nem emlékszünk az előző életünkre?
« Utolsó üzenet: írta Anwar Dátum 2016. Szeptember 13. - 18:12:32 »
Akkor tulajdonképpen mi értelme van a tanulásnak és a meditációnak, ha úgyis elfelejtjük amiket megszereztünk?
Tehát, eljutok ebben az életemben egy bizonyos szintre a buddhizmusban és újraszületek akkor kezdhetem előröl az egészet...   :(
Oldalak: 1 2 [3] 4 5 ... 10