Szerző Téma: Csodák  (Megtekintve 2088 alkalommal)

Harcos27

 • Érdeklődő
 • *
 • Hozzászólások: 14
  • Profil megtekintése
Csodák
« Dátum: 2011. Január 18. - 17:20:22 »
Sziasztok!

Azért indítottam ezt a témát, hogy néhány nem mindennapi képességről is legyen valami írva (már ha van ilyen  :) ). 
Elsőre nagy fába csapom a fejszémet. Létezhet az, hogy a lélek képes elhagyni a testét, és 1 óra múlva visszatér? (Ez idő alatt nem lennének életjelenségek, úgymint légzés, stb.)

Várom a hozzászólásokat ;).

kiroru

 • Srótápanna
 • **
 • Hozzászólások: 112
  • Profil megtekintése
Re:Csodák
« Válasz #1 Dátum: 2011. Január 18. - 19:04:44 »
Ha testenkívüli élményt okozol szándékosan és minden koncentrációddal az asztráltestedre figyelsz csak, és egyeltalán nem veszel tudomást a fizikai tested létezéséről, máris 'megszűnik" a légzés is és az összes életjelenség. :)  Persze nem igazából szűnik meg, csak nem érzékeled mert nem veszel róla tudomást, mivel az asztráltestedre koncentrálsz csak. Kissé félelmetes. Elrontott műtétek során vagy klinikai halál állapotában lehetséges csak szerintem az, hogy teljesen megszűnnek az életjelenségek és az illető a testén kívülre kerül, erről pedig később beszámol. Számtalan ilyen esetet hallani manapság.
Ha nagyon érdekelnek ezek a testen kívüli dolgok, tudnék neked mesélni egy személyes tapasztalatot, amit elég érdekesnek találnál. Leírjam?
« Utoljára szerkesztve: 2011. Január 18. - 19:06:56 írta kiroru »

Harcos27

 • Érdeklődő
 • *
 • Hozzászólások: 14
  • Profil megtekintése
Re:Csodák
« Válasz #2 Dátum: 2011. Január 19. - 17:02:09 »
Köszi, annyira nem fontos.  :)

plumbeus

 • Anágámi
 • **
 • Hozzászólások: 468
  • Profil megtekintése
Re:Csodák
« Válasz #3 Dátum: 2011. Február 01. - 17:21:24 »
harcos27


Nem szenvedni, ami a  buddhizmus célja az éppen eléggé nem hétköznapi, nemde? Nem sóvárogni az is nem hétköznapi és bölcsnek lenni eleve nem hétköznapi. A nem hétköznapi ember körül meg az egész élet nem hétköznapi, ami hétköznapi embernek nem érthető. Valami ilyesmi de egyébként fogalmam nem sok.

...Na és ha elhagyja egy órára, de minek? Itt már a lélek szó használata nem elég adekvát állítólag úgy hogy nagy fába  vágtál valóban.
Szerintem a csodás történeteknek átvitt értelme van és akinek ahhoz van affinitása az még közérthető verzióba is át tudja azt ültetni csak akkor persze oda a csoda:)
Buddhát is övezik csodák és csodás történetek minden esetre azokkal foglalkozni még mindig attraktívabb számomra legalábbis, mint esetleg itt azt megragozni hogy kiszerint mi lehet mi nem.

kiroru

 • Srótápanna
 • **
 • Hozzászólások: 112
  • Profil megtekintése
Re:Csodák
« Válasz #4 Dátum: 2011. Február 01. - 19:47:48 »
A lélek szó tényleg nem a legjobb kifejezés......
Egyébként ez az egész testenkívüliség csak az emberi kíváncsiságon alapul. Ami akkor kezd el gond lenni, ha erős ragaszkodással tölt el. A nagy ezoterikusok vannak úgy oda a testenkívüli élményekkel, sokuk számára ez a hétköznapi életből való menekülést jelenti az asztrálvilágba, ennek meg  aztán tényleg nincs semmi értelme, mert nem tud megmenekülni ilyen módon semmilyen probléma elől.
Sőt, csak ronthat is mégjobban a helyzetén. A saját bőrömön tapasztaltam, hogy nem játék a testenkívüliség. Úgy döntöttem, maradjon inkább csak meg az ezo fanoknak.
De az nagyon igaz hogy nagyon érdekes dolog ez, a tudomány nem tud róla eleget. Vannak, akik azt állítják hogy álmodás közben csak és kizárólag az asztrálvilágban járunk, minden egyes álom idején.
Vannak, akik azt gondolják, hogy nem kell ahhoz álmodnunk sem, hogy kivetüljünk az asztrálvilágba és ott bolyongjunk, másokkal találkozzunk. Elég csak aludni. De az agy egyik része leblokkolja ezeknek az éjszakai emlékeknek az előtörését.
Vannak akik azt mondják, hogy álmunkban asztrális élmények is vannak, és a képzeletünk által kitalált dolgok is vannak. Tehát a kettő összefolyik, amiből könnyen káosz lehet.
Vannak, akik azt mondják, hogy nem létezik a testenkívüliség, sem semmiféle túlvilág, aztán megpróbálnak válaszokat keresni arra, hogy mi van akkor, ha valaki "átlibben" az asztráltestével egy másik szobába, kihallgatja a beszélgetést és fél óra múlva elmond mindent, amit hallott és a többi ember visszahallja tőle ugyanazt, amit egy zárt szobában ők mondtak még fél órája. Na ezek is mekkora csodák.......  Vajon Tényleg vándorlunk minden egyes éjszaka........? :)
« Utoljára szerkesztve: 2011. Február 01. - 19:51:36 írta kiroru »

lótusz

 • Érdeklődő
 • *
 • Hozzászólások: 20
  • Profil megtekintése
Re:Csodák
« Válasz #5 Dátum: 2017. Március 12. - 14:15:17 »
Csodák vannak, igen. Aki elérte a felébredés (Nirvána) első szakaszát (a folyamba lépést) annak vannak misztikus képességei. Ilyen például a harmadik szem kinyílása. Ha valakinek kinyílik a harmadik szeme, az lát rengeteg féle lényt akik az asztrális világokban léteznek, de lehet őket látni a harmadik szemmel. mindenhol a mi fizikai világunkban lehet őket látni. Lehet látni a harmadik szemmel energiagömböket, és az emberek, állatok auráját is. Nekem már kinyílt a harmadik szemem. A harmadik szem egy csakra. A homloknál van.
Testen kívüli élmény spontán történik annál, aki a felébredés első szakaszát már elérte. (a folyamba lépést). Velem is történt már többször testen kívüli élmény, amikor az ágyban feküdtem, már csukva voltak a szemeim, majdnem elaludtam már. Este volt. Hirtelen azt láttam, hogy a fizikai test mellett lebegek. Láttam a fizikai test körül az aurát is. Többször előfordult már ilyen velem. Mindig visszaszálltam a fizikai testbe. Hozzáteszem, hogy nem én akartam a testen kívüli élményt, magától jött, miután elértem a folyamba lépést.
Előző életemről is jöttek fel emlékek, ezt sem én akartam, önmaguktól jelentek meg az emlékek előző életemről. Ami a legfontosabb emlék az, hogy már előző életemben is sokat meditáltam, olvastam a buddhizmusról, ebben az életemben pedig folytatom ezt.
Buddha a Nirvánában tartózkodva rengeteg előző életére vissza tudott emlékezni. Ilyenekről, hogy harmadik szem kinyílása, testen kívüli élmény, aura látása, a Buddha nem igazán beszélt, mert nem tartotta fontosnak. A Nirvánához vezető utat tartotta fontosnak. Amiben egyet is értek vele, de szerintem nem érdemes hátat fordítani a misztikus élményeknek, és el lehet őket mesélni másoknak, mivel vannak, akik nem hisznek a misztikus képességekben, de a buddhizmus érdekli őket. Szerintem nem kell mások elől elzárni ezeket a beszámolókat a misztikus képességekről. Egyébként théraváda meditációkat gyakorlok.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Március 12. - 14:18:55 írta lótusz »
Théraváda meditációk Buddha tanítóbeszédei és tanítók könyvei alapján:

THÉRAVÁDA BLOG http://theravada.blogger.hu/