Szerző Téma: A harcos útja - Csögjam Trungpa tanításai a megvilágosodott társadalomról  (Megtekintve 1579 alkalommal)

boldogdaniel

  • Érdeklődő
  • *
  • Hozzászólások: 3
    • Profil megtekintése
SHAMBHALA - A HARCOS SZENT ÖSVÉNYE

Meditáció
Programjaink középpontjában a meditációs gyakorlatok állnak. A meditáció lényege az, hogy egyszerűen csak jelen vagyunk, és pillanatról pillanatra egyre tudatosabbá válunk e tapasztalásban; abban segít, hogy megnyissuk szívünket és egyre teljesebb módon tudjunk kapcsolatba lépni önmagunkkal és a minket körülvevő világgal.
Sokan úgy gondolnak a meditációra, mint valamilyen vallásos tevékenységre, ám az pusztán egy közvetlen és gyakorlatias módja annak, hogy felismerjük valódi természetünket, hogy megtanuljunk azok lenni, aki valójában vagyunk, ami aztán a béke, szeretet és tudatosság valóságához vezet.

Shambhala tréning
A tréning egy öt hétvégéből álló sorozat kezdő és haladó meditálók számára egyaránt. Minden alkalommal, egymásra épülő rendszerben szervezünk tanításokat a meditációról, szemlélődő életmódról és művészetekről, gyakoroljuk a meditációt valamint egyéni és csoportos megbeszéléseket tartunk.
A tréning tananyaga a néhai meditációs mester, Csögyam Trungpa Rinpocse Shambhala, a harcos szent ösvénye című könyvén alapul. Csögyam Trungpa tanítása szerint a jó és teljes élet, mely a meditáció elvein alapul, mindenki számára megvalósítható és egy megvilágosodott társadalomban éri el teljességét; a civilizáció minden területét – család, kereskedelem, oktatás, tudomány, művészetek, vallás – áthathatja a tudatosság és szentség.
A meditáció gyakorlatának segítségével megértjük, hogy létünk alapja nem más mint a Feltétlen Jóság. Gyöngédséggel és megértéssel nyílunk meg önmagunk felé, és ezáltal felismerjük a bennünk rejlő lehetőséget; mindannyian képesek vagyunk a hiteles és együttérző emberi életre.
A program Csögyam Trungpa Rinpocse és fia Szakjong Mipham Rinpocse tanítványainak előadásaiból, meditációs oktatókkal való személyes konzultációkból, csoportmegbeszélésekből valamint ülő és járó meditációs gyakorlatokból áll.
Az öthétvégés, folyamatos, egymásra épülő tanítások alapos ismereteket nyújtanak a meditációhoz, ahogy az a Shambhala tanításokban benne foglaltatik.

A harcos szent ösvénye további lépései:
II. szint: A harcos születése - 2013. április 12-13-14.
III. szint: Harcos a világban - 2013. június 14-15-16
IV. szint: Felébredett szív - 2013. október 4-5-6
V szint: Nyitott Ég - 2013. november 22-23-24

Mindenki számára nyitott programjaink 2013-ban:
Elégedettség a Mindennapi Életben: március 15-16-17
Nyílt Shambhala Elvonulás: május 18-25

Rendszeres meditációs gyakorlás:
minden szerda este 17.45-19.00 és csütörtök reggel 07.00-08.00.
helyszín: Sambhala Tibet Központ, Bp. I. Attila út 123.

Információ és előzetes jelentkezés:
a +36-70-613-7979-es telefonszámon illetve emailben (boldogdaniel@gmail.com)
vagy a www.budapest.shambhala.info weboldalon.