Szerző Téma: Kérlek segítsetek  (Megtekintve 5498 alkalommal)

Semleges

 • Szakridágámi
 • **
 • Hozzászólások: 205
  • Profil megtekintése
Re:Kérlek segítsetek
« Válasz #15 Dátum: 2010. Szeptember 24. - 16:02:57 »
Köszönöm:-) És ki tudja mi miért történik..:-)

Remélem hamarosan megtudod :)

dav3079

 • Érdeklődő
 • *
 • Hozzászólások: 3
  • Profil megtekintése
Re:Kérlek segítsetek
« Válasz #16 Dátum: 2010. November 13. - 11:05:04 »
Nagyon jó hogy odáig eljutottál hogy a tudatod teljesen élethű élményeket képes közölni, persze a Buddhizmus nme foglalkozik ezekkel az élményekkel hanem ilyenkor hagyni kellene elsuhanni őket, ez idővel menni fog. Ez is olyan mint amikor gyeremekként egy cukorkát élvezni tudtunk, felnőttként viszont tudjuk hogy csak a fogaknak árt és messze elkerüljük a mesterséges ételeket :) A másik hogy a vízelvonó(pl.: torok száradás) élmények nem "tiszták", így az utánuk érzett nyugalom sem "tiszta", ezt leginkább a Kahunák(Hawaii sámánok) fejtették ki eddig a legjobban. Az ezoterikus irányt elfelejtheted ha már rájöttél hogy a "Tudat bizony csal", mondhatni mindent el fog követni hogy átverjen és hamis kellemes meg békés élményekkel próbálkozik, ha ez nem jön be később jönnek a pokoli élmények :). Az hogy a haragodat nagyon meg tudod élni annak örülj mert ez is aztt jelenti hoogy jó úton jársz, képzeld hogy néznek ki azok akik elfojtják: ha összehasonlítasz egy metál zenét hallgatót aki kitombolja magát és teljesen egészséges egy engedelmes kispolgárral aki megkopasszodik és szemüveges lesz egyéb orvosi bajairól nem is beszélve. A lényeg a haragot nem elfojtani kell hanem kezelni, ez olyan mint ahogy a kutyát is meg kell szelidíteni nem pedig rüvid pórázra kötni és akkor teljes értékű társad lesz nem pedig egy minden pillanatban várakozó szörnyeteg aki arra vár mikor tépheti le a láncait. Egyébként ha indokolatlanul gonoszkodik a külvilág(mia ugye egyre gyakoribb jelenség a korunkban) akkor jogos ha dühvel, haraggal felesz. Gondolj bele még a szeretet mintaképeként imsert Jézus is bottal esett neki a kereskedőknek vámosoknak, és rendesen szídta az akkori vallási vezetőket.
(Nem ide tartozik, de nem véltelenül nyilas a csillagképed?)
A zene tényleg nem kell a meditációhoz, mert szintén csak szörp a tiszta vízbe.

plumbeus

 • Anágámi
 • **
 • Hozzászólások: 468
  • Profil megtekintése
Re:Kérlek segítsetek
« Válasz #17 Dátum: 2010. November 15. - 20:10:46 »
"ezt leginkább a Kahunák(Hawaii sámánok) fejtették ki eddig a legjobban. Az ezoterikus irányt elfelejtheted "

Today very best.

hop.pala

 • Vendég
Re:Kérlek segítsetek
« Válasz #18 Dátum: 2012. Június 02. - 18:34:05 »
Első irásból : " nem magamra figyeltem hanem a vágyaimra"  - na kéremszépen a buddhizmussba a vágyid megfigyelésére irányuló meditáció nincs,mivel a módszer(vallás),pont ennek az eltüntetésén fáradozik.
Néhány érdekes vizualizálást és érdekes érzetet olvastam másoktól.nos ezek egyike sem volt meditáció,az első eset inkább az álmodozás kategoria.hogy miért?
Azért mert 2 kategoria van a koncentráció és a meditáció.
A koncentrációban mi magunk elképzelünk bizonyos fogalmakat bár pont ez a legnehezebb,de mondom ezt a példát a szeretetet és elképzeljük hogy pl mindenkit szeretünk pl abban a formában hogy elképzeljük hogy az auránk rózsaszin.Tehát nem álmodunk éberen hanem mi képzelünk,mer a másik eset az álmodozás.!
A legegyszerübb ámde mégse kevés koncetrációt igénylő gyakorlat a cérna átfűzése a tűn?persze töbször egymásután:)
Mia közös a kettőben?
Hogy az elme nem kalandozik el hanem egy dologra figyel.na ez a koncentráció.
namármost a meditáció:Eddig egyetlen egy dologra figyelt az elme(cérna átfüzése,szeretet), de most megváltozik a koncentráció tárgya és ez maga az elme lesz.
ha képes vagy az elméddel az elméd megfigyelni akkor kerültél a meditáció állapotába.Ezt pl ugy tudod elérni hogy nyitott szemmel egy pontolt nézel és az elmédben felmerülő gondolatokat megprobálod megállitani,ahelyett hogy hagynád ezeket a gondolatokat és továbbgondolkodnál rajta.Elég csak a továbbgondolkodást megállitani,akkor amikor észreveszed hogy felmerült a gondolat.a kérdés:hogy állithatom meg a gondolatot gondolat nélkül?
Válasz: állitsd meg először gondolattal,ha nem kell magadba mormolni akkor annélkül tedd és a végén automatizálodik a megállitás valamennyire vagy egészben mert begyakoroltad és akkor eléred a meditációt ahhol elfeledkezdvén az időröl megfigyeled az elméd müködését.